top of page
My Pick:
Search By Tag:
No tags yet.
Stay In The Know:

Ταξιδεύοντας στην Κεφαλλονιά!!


"Κάθε καλοκαίρι και μια μοναδική ιστορία αγάπης" λένε..και σίγουρα θα εννοούν τις διακοπές που είναι γεμάτες με μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές!

Το καλοκαιράκι πλησιάζει και εγώ, όπως οι περισσότεροι, ψάχνω να βρω και φέτος τον τέλειο προορισμό που θα επισκεφτώ για τις διακοπές μου αυτό το καλοκαίρι. Οι προορισμοί είναι πολλοί και η επιλογή δύσκολη. Για αυτό λοιπόν για σε βοηθήσω σου δείχνω όλες τις όμορφες στιγμές μου που κρατάω από κάθε ταξίδι και θα σου συστήσω κάθε προορισμό που έχω πάει.


Σήμερα , λοιπόν, εγκαινιάζω την στήλη "travel" με ένα νησί με πολλά αξιοθέατα. Ένα νησί πολυβραβευμένο για αυτές τις υπέροχες παραλίες του. Ένα νησί που ανήκει στα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας μας. Ένα νησί που το προτιμάνε όλοι οι διάσημοι. Ένα νησί που πέρασα την φοιτητική μου ζωή. Ένα νησί που έζησα 4 υπέροχα χρόνια αλλά και 3 υπέροχα καλοκαίρια.


Και σου μιλάω φυσικά για την Κεφαλλονιά!

Ένα νησί που ανήκει στα Επτάνησα. Με 3 κύρια λιμάνια, όπου μπορεί κανείς να το προσεγγίσει.


Xώρα του νησιού, το Αργοστόλι μια γραφική πόλη που όλα τα στενά οδηγούν στο Κούταβο, η λυμνοθάλασσα που είτε μπορείς να κάνεις βόλτα με τα θαλάσσια ποδήλατα είτε μπορείς να περπατήσεις δίπλα της στο μικρό παραδεισένιο παρκάκι γεμάτο από πράσινο.


Με το Λιθόστρωτο γεμάτο με μαγαζάκια και το βράδυ συχνά θα συναντήσεις κανταδόρους να σε γυρίζουν στα παλιά εκείνα τα όμορφα χρόνια που έχεις ακούσει τόσα.



Στο λιμάνι αν είσαι τυχερός θα σε χαιρετίσουν οι περίφημες χελώνες καρετα-καρετα που χορεύουν ανέμελα μέσα στο νερό.


Είναι η πόλη που συνδυάζει και φυσική ομορφιά και νυχτερινή ζωή.


Έξω από το Αργοστόλι θα συναντήσεις το γραφικό φανάρι.


Αλλά και τις παράξενες καταβόθρες, όπου εδώ το νερό της θάλασσας εξαφανίζεται κάτω από το Αργοστόλι και καταλήγει στο ατμοσφαιρικό σπήλαιο της Μελισσάνης όπου το νερό της λίμνης δημιουργεί τιρκουάζ αντανακλάσεις στα τοιχώματα του σπηλαίου, που μπορείς να επισκεφτείς και να κάνεις από τις πιο υπέροχες βαρκάδες.




ο σπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται κοντά στη Σάμη και δίπλα του βρίσκεται ακόμη ένα εξαιρετικό σπήλαιο, το λεγόμενο σπήλαιο Δρογκαρατη.


Ένα ακόμη παράξενο γεγονός της Κεφαλλονιάς είναι ο Αίνος το βουνό της που αντί για πράσινο είναι μαύρο! Η ξεχωριστή μαύρη ελάτη που είναι αυτόχθονο φυτό της Κεφαλαλονιάς φυτρώνει στον Αίνο και δίνει το μαύρο χρώμα στην κορυφή του. Άγρια άλογα ζουν στις πλαγιές του και αν είσαι τυχερός μπορεί κάποιο να συναντήσει.


Ένα ακόμη αξιοθέατο είναι οι παραλίες, οι πολλές και ξεχωριστές παραλίες. Άλλες βραβευμένες και άλλες θα έπρεπε να είναι. Και ξεκινάω με τον μαγευτικό Μυρτο που τα χρώματα του παίζουν ανάλογαα από το ύψος που τον κοιτάς. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές και πάντα θα έχει μια θέση στις καλύτερες παραλίες του κόσμου.



Άλλες δημοφιλής παραλίες είναι το Ξι στο Ληξούρι, ένα φυσικό σπα αφού τα τοιχώματα της είναι άργυλο και οι επισκέπτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε όλο τους το σώμα.


Ακόμη μια παραλία από την πλευρά του Ληξουρίου είναι οι Πετανοί. Μια ξακουστή παραλία που πάντα θα βρεις κόσμο.


Από την άλλη πλευρά του νησιού υπάρχει η Αντίσαμος , μια παραλία που τα νερά της έχουν τρία διαφορετικά χρώματα ταυτόχρονα από τα δέντρα που την περιτριγυρίζουν.


Ακόμη μια παραλία που ξεχώρισα και με μάγεψε ήταν το λεγόμενο Δαφνουδι που δύσκολα το ξέρει τουρίστας. Είναι κοντά στο Φισκαρδο. Είναι για όσους τους αρέσει ο ρομαντισμός. Συνδυάζει το πράσινο και την θάλασσα μαζί αφού για να κολυμπήσεις στα νερά της θα πρέπει να διασχίσεις ένα δασάκι. Είναι ένας αληθινός παράδεισος με καταπράσινα νερά.


Η Κεφαλλονιά έχει και άλλες πολλές παραλίες που δεν σου ανέφερα, οποία λοιπόν και να επιλέξεις για τις βουτιές σου να είναι έτοιμος για τα παγωμένα της νερά.


Η Κεφαλλονιά πέρα από την χώρα της και και άλλα μέρη εξίσου γραφικά. Ένα από αυτά είναι η Αγία Ευθημία, ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι πολύ γραφικό και ξακουστό για την φυσική ομορφιά, όποιος την επισκέπτεται, ειδικά βράδυ, δύσκολα φεύγει από εκεί, σαν να κρατάει το μαγικό ραβδάκι της και να μαγεύει τον καθένα με την ομορφιά της.



Το Φισκάρδο είναι ένα από τα πιο ξακουστά μέρη της Κεφαλλονιάς. Γραφικά σπίτια με το γραφικό λιμάνι του που σίγουρα όλο και κάποιο διάσημο θα συναντήσεις. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στην ταβέρνα της Τασίας που είναι τόσο ξακουστή.


Aν τύχει να επισκεφτείς το νησί τον Αύγουστο μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τον Μαρκόπουλο και να δεις κι εσύ από κοντά τα φιδάκια της Παναγίας που είναι τόσο φιλικά και δεν πειράζουν πότε κανέναν. Αλλά και να προσκυνήσεις το σκήνωμα του Αγίου Γερασιμου.


Αν θέλεις να προσθέσεις λίγη κεφαλλονίτικη γεύση στην εμπειρία σου, δοκίμασε παραδοσιακά πιάτα, όπως οι κεφαλλονίτικες κρεατόπιτες, η αλιάδα και η παστιτσάδα. Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου τις παραδοσιακές μαντολες αλλά και το εξαιρετικό κρασί της ρομπόλας που παράγεται στο νησί.


Η Κεφαλλονιά δεν είναι μόνο το νησί με τα παράξενα φαινόμενα! Είναι ένα μέρος όπου ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνδυάζεται αρμονικά με τις παραδόσεις και τις χαλαρές μεσογειακές συνήθειες. Όποιος επισκέπτεται την Κεφαλλονιά, εύχεται να μπορούσε να μείνει για πάντα!


Πόσα ακόμα χρειάζεσαι για να σε ενθουσιάσει η Κεφαλλονιά και να επιστρέφεις σε αυτήν για τις διακοπές σας κάθε χρόνο;


bottom of page