top of page
My Pick:
Search By Tag:
No tags yet.
Stay In The Know:

where would you stop during a road trip to Thessaloniki!!

Όταν δεν είσαι καλά, λένε, κάνε ένα ταξίδι! Σίγουρα θα αλλάξει η διάθεση σου!

Και όπως λέει και η φίλη μου η Ελιάνα :" Travel is always good idea! " Αυτό σκέφτηκα και εγώ και είπα να επισκεφτώ την Θεσσαλονίκη για λίγες μέρες. Αν με παρακολουθείς στο Instagram σίγουρα θα είδες πως επισκέφτηκα πολλές περιοχές και μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη. Αν πάλι δεν με παρακολουθείς παρακάτω θα δεις όλα τα μέρη που επισκέφτηκα και ξετρελάθηκα και θα καταλάβεις σίγουρα γιατί θα ξαναπάω πολύ πολύ σύντομα.


Για αρχή θα σου αναφέρω όλα τα γνωστά αξιοθέατα, που μπορεί να τα ξερεις, αλλά θα ήταν άδικο αν δεν σου τα αναφέρω.



Ο λευκός Πύργος είναι το σύμβολο της πόλης, χτίστηκε το 15ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο. Έχει 6 ορόφους που επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Στο τελευταίο επίπεδο υπάρχει εξωτερικός χώρος που σίγουρα θα μαγευτείς από την θεά που σου χαρίζει.






Ένα ακόμη γνωστό αξιοθέατο είναι η αψίδα του Γαλεριου, ή αλλιώς η Καμαρες της πόλης. Βρίσκεται στο επάνω μέρος της οδού Εγνατίας και πολύ κοντά στην Ροτόντα.



Λίγο πιο πάνω από τις Καμαρες υπάρχει η Ροτοντα. Η Ροτόντα είναι κτίσμα το οποίο προοριζόταν για ναό του Διός. Λόγω της μη χρήσης του αργότερα μετατράπηκε σε χριστιανικό ναό του Αγίου Γεωργίου. Χρονολογείται γύρω στο 4ο αιώνα. Πλέον είναι ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.



Πέρα από τα αξιοθέατα - και η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη με αξιοθέατα- υπάρχουν και πολλά πολλά όμορφα μαγαζάκια που θα σε συναρπάσουν. Ένα πολύ γνωστό μαγαζί είναι το Kichen Bar. Βρίσκεται στο λιμάνι και ειναι το καφέ στο Μουσείο Φωτογραφίας. Μπορείς να το επισκεφτείς και το πρωί για ένα καφεδάκι αλλά για για φαγητό το μεσημέρι ή το βράδυ. Οποία ώρα της μέρας το επισκεφτείς δοκίμασε το τιραμίσου για μια στιγμή θα πιστέψεις πως είσαι στην Ιταλία.




Στο στενό Κομνηνών 3 στην Θεσσαλονίκη σε περιμένει το loco bus. Ένα bar - restaurant που όπως λέει και η επωνυμία του είναι τρελό, αφού κρύβει ένα λεωφορείο στο εσωτερικό του. Θα σου θυμίσει εποχή Βουγιουκλάκη με πολλά και Χαρούμενα χρώματα, με vintage έπιπλα αλλά και μουσική ανάλογη. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει από όλα είναι πως μπορείς να πιεις τον καφέ σου, το κοκτέιλ σου αλλά και να φας και στο εσωτερικό του λεωφορείου. Εάν το επισκεφτείς ζήτησε σπιτική λεμονάδα θα με θυμηθείς σίγουρα.



Η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη με ασυνήθιστες και πρωτότυπες καφετέριες και αυτό θα το καταλάβεις όταν δεις την καφετέρια- καράβι. Πρόκειται για την Κλειώ", την "Αργώ" και την "Αραμπέλα" που βρίσκονται πολλά χρόνια στην παραλία της Θεσσαλονίκης και καθημερινά προσφέρουν σε όσους θέλουν να κάνουν την βόλτα τους και να πιουν τον καφέ τους αλλά και το ποτό τους εν πλω.


Εάν ο δρόμος σου σε πάει προς την Καλαμαριά πέρασε από το sark ένα bar - restaurant κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα έχοντας εξαιρετική θεά. Το βράδυ είναι μια πολύ καλή επιλογή για κοκτέιλ. Extra tips: στις 7 Οκτωβρίου στις 10 το βράδυ σε περιμένει και ο Διονύσης Σχοινιάς.



Εντυπωσιακά locoροφήματα με donut και σοκολάτα θα τα βρεις στο polo loco στο κέντρο της πόλης. Πρωτότυπα και απολαυστικά ροφήματα, συνοδευόμενα από φρέσκα ντόνατς, διακοσμημένα με Πραλίνα, σοκολάτα, τρούφες σε όλα τα χρώματα, άχνη ζάχαρη και άλλα πολλά γλυκίσματα ακόμη.



Κρύος ή ζεστός, από φραπέ μέχρι και γαλλικό ή ελληνικός ο αγαπημένος σου καφές μπορεί να έχει κάθε μέρα κι άλλο χρώμα στη Θεσσαλονίκη. Ροζ, λαχανί, κίτρινο, γαλάζιο, πολύχρωμο αλλά και σε ότι άλλο χρώμα θέλεις εσυ τον καφέ σου φτιάχνει το μοντέρνο κυλικείο στην οδό Αγίας Σοφίας 38. Σου χρωματίζει την διάθεση σου στο λεπτό. Και ειμαι σίγουρη πως αν κάνεις μια βόλτα στο κέντρο θα συναντήσεις πολλούς ανθρώπους να κρατάνε το αγαπημένο τους πολύχρωμο καφέ.



Αν πεινάσεις κάνε μια στάση στο "ελιά λεμονι" θα βρεις σπιτικά φαγητά, ορεκτικά, σαλάτες αλλά και της ώρας σε καταπληκτικες τιμές. Στο τέλος δοκίμασε lemon pie. Το "ελιά λεμονι" θα το βρεις σε τρία μέρη της πολης

δυτικά : Αριστοτέλους 39

Κέντρο : Καποδίστριου 9

Ανατολικα : Μάρκου Μπότσαρη 19



Αν και εσύ θέλεις μια μικρή απόδραση τότε ετοίμασε βαλίτσες και ..... Thessaloniki is always good idea!

bottom of page