top of page
My Pick:
Search By Tag:
No tags yet.
Stay In The Know:

Ταξίδεψε μέχρι το Αγκίστρι!!

Σήμερα η ημέρα έχει κάτι στην ατμόσφαιρα που με γυρίζει στις μέρες των διακοπών , σε εκείνο το νησάκι του Σαρωνικού, μου θυμίζει όμορφες στιγμές γεμάτα ξεγνοιασιά και βουτιές.

Αν και σε απόσταση "αναπνοής" από την πρωτεύουσα το Αγκιστρι βρίσκεται πολύ μακριά από το θόρυβο, το άγχος και την μόλυνση αυτής. Μπορείς να βρεθείς μέσα σε μια ώρα περίπου από τον Πειραιά στο λιμάνι του Μεγαλοχωριου. Ένα παραδοσιακό χώρο που αν ψαχνεις την απόλυτη ηρεμία δεν θα βρεις καταλληλοτερο μέρος. Εδώ μπορείς να πιεις ένα χαλαρό ποτάκι στο Κάστρο κοιτάζοντας την υπέροχη θέα του Σαρωνικού ή να κάνεις μια βουτιά στην πισίνα του ξενοδοχείου Μελτεμι πίνοντας απλά ένα αναψυκτικό.

Μπορεί το Μεγαλοχωρι να σε ξεκουράζει με την ηρεμία του αλλά ταυτόχρονα σου παρέχει μέσα σε λίγα λεπτά τη διασκέδαση αφού είναι διπλα από την Σκάλα , το χωριό που έχει αρκετα τουριστικά μαγαζάκια , είναι πάντα γεμάτο με κόσμο και είναι η εξαιρετική επιλογή για μια βόλτα το βράδυ. Δοκίμασε να πας από το ένα χωριό στο άλλο με τα πόδια, θα περπατήσεις δίπλα στην θάλασσα και σου θυμίσει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια , όταν τριγυρνουσες στις γειτονιές σου ανέμελα. Στο τέλος του χωριού κάνε μια βουτιά στα καθαρά νερά του κόλπου για να δροσίστεις.

Αν τώρα πάλι θέλεις κάτι εναλακτικο και μέσα στην φύση το νησί σου παρέχει camping δίπλα από την θάλασσα και το πιο δημοφιλές είναι στην Δραγουνερα, ένας μικρός κόλπος μέσα στο δάσος που συχνά θα συναντήσεις εκεί και κανέναν μόνιμο κάτοικο να σε κεράσει αχινο.

Στην αρχή σου μίλησα για τις βουτιές που μου θυμίζει αυτό το νησί και δεν το είπα τυχαία. Η απονησος είναι ένας μικρός παράδεισος με γαλάζια πεντακάθαρα νερά που σίγουρα θα σε μαγέψουν και δύσκολα θα αποχωρήσεις από εκεί στο τέλος της μερας.

Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς το πιο ψηλό μέρος του νησιού και να χαζέψεις την θέα που σου προσφέρει το Μετοχι τόσο του νησιού όσο και του αργοσαρωνικου. Ειδικά βράδυ είναι υπέροχο!

Το Αγκιστρι είναι ένας αρκετά οικονομικός προορισμός ειδικά για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα σου και να γεμίσεις από τις πιο όμορφες αναμνήσεις. Υ.Γ. 1. Μην ξεχάσεις να δροσίστεις με ένα frozen yogurt στο Όλα Frozen που βρίσκεται στην Σκάλα και να πάρεις και ένα μαγνητακι για το ψυγείο σου από κάποιο τουριστικό κατάστημα θα βρεις σίγουρα τα πιο πρότυπα μαγνητικά που έχεις δει. Υ.Γ. 2. Αν έχεις επισκεφτεί κι εσύ το Αγκιστρι και έχεις μείνει τόσο ικανοποιημενος όσο εγώ περιμένω της δικές σου στιγμές και αναμνήσεις. Οι περισσότερες φωτογραφίες είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Αγκιστριου ..

bottom of page