top of page
My Pick:
Search By Tag:
No tags yet.
Stay In The Know:

5 tips για ξεκούραστα μάτια!

Ο ύπνος είναι βάλσαμο για την υγεία μας αλλά και για την επιδερμίδα μας.

Δυστυχώς όμως, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότερες από εμάς δεν κοιμόμαστε τις ώρες που πρέπει με αποτέλεσμα τα μάτια μας να φαίνονται κουρασμένα.

Για να έχεις ξεκούραστα μάτια οφείλεις να τα προσέχεις, να τα φροντίζεις και να ακολουθήσεις τις μικρές συμβουλές που γράφω παρακάτω.

  • Φτιάξτε μάσκα ματιών από αγγούρι

Κλασική και δοκιμασμένη μέθοδος για να ξεκουράσεις τα μάτια σου, χρησιμοποιώντας αγγούρι. Χρησιμοποιώντας φρέσκο, από το ψυγείο, κομμένο σε λεπτές φέτες αγγούρι, μπορείς απλά να το τοποθετήσεις στα βλέφαρα και να το αφήσεις για περίπου δέκα λεπτά. Η επίδραση του αγγουριού έχει ενυδατική δράση, κάτι το οποίο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα κουρασμένα μάτια.

  • Δοκίμασε να εφαρμόσεις τσάι

Αν δεν έχεις αγγούρι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με κομπρέσες από τσάι. Ιδανικό βότανο για τα μάτια είναι το χαμομήλι. Ετοίμασε ένα ισχυρό αφέψημα από χαμομήλι και στη συνέχεια άφησε το να κρυώσει στο ψυγείο. Μόλις είναι έτοιμο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπατονέτες ή ένα μαντίλι για να το τοποθετήσεις για δέκα λεπτά στα κλειστά βλέφαρα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις φακελάκια τσαγιού.

  • Κρύο κουτάλι

Για να ηρεμήσουν τα μάτια σου πολλοί λένε πως μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα κουταλάκι του γλυκού ως εξής. Τοποθέτησε το κουταλάκι για μισή ώρα στο ψυγείο, έτσι ώστε το μέταλλο να ψυχθεί. Μετά τοποθέτησε το στα μάτια σου. Το όλο μυστικό είναι το κρύο, το οποίο τραβά τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα το πρήξιμο και η ερυθρότητα στα μάτια να εξαφανίζονται. Προσοχή όμως δεν θα ήταν καλό να βάλεις το κουτάλι στην κατάψυξη αφού το υπερβολικό κρύο θα μπορούσε να βλάψει την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.

  • Κάντε απαλό μασάζ

Εκτός από την ιδέα της ψύξης στα μάτια σου, το μασάζ είναι κάτι ακόμα που μπορεί να τα ανακουφίσει. Δοκίμασε ελαφριές και αργές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα σου γύρω από τα μάτια. Η κρέμα ματιών ή ακόμη καλύτερα αμυγδαλέλαιο μπορούν να βοηθήσουν επίσης. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτό και ευαίσθητο, ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσέξεις οι κινήσεις σου να είναι απαλές.

  • Χρησιμοποίησε σταγόνες ματιών

Στην αγορά υπάρχουν διάφορες σταγόνες οι οποίες στοχεύουν ενάντια της ερυθρότητας των ματιών. Τα κουρασμένα μάτια έχουν μειωμένη την ικανότητα να παράγουν δάκρυα. Γι' αυτό οι σταγόνες για τα μάτια με αυξημένη ιδιότητα λίπανσης είναι ιδανικές για να καταπραΰνουν τα συμπτώματα. Θα πρέπει όμως να γνωρίζεις την σωστή δοσολογία ή τις κατάλληλες ποσότητες για τα μάτια σου, οπότε είναι σημαντικό πρώτα συμβουλευτείς έναν ειδικό. Εγώ χρησιμοποιώ μια με δυο σταγόνες από τα δάκρυα ομορφιάς kiten Beauty.

bottom of page